9

I noticed that embedded videos are still using the old flash player.

Would it be possible to change the embedded video settings to use the HTML5 player?

I've seen other sites that embed youtube videos use the HTML5 player so we should be able to do the same too.

|
  • Other SE sites? or do you mean other sites in general? – Robotnik Jul 7 '15 at 9:17
  • Would this be better off on the ubermeta? Probably get more eyeballs over there at least – JonK Jul 7 '15 at 17:15
  • @JonK: I thought about it. I didn't know how many other sites supported Youtube embedding. As far as I know, it's only used here. I saw another request regarding the embedded video size there. I wasn't sure what was best. – Jeff Mercado Jul 7 '15 at 17:44
  • 2
    Good news! We're looking into converting our youtube embeds to use iframes instead of embedded flash objects. Iframes should load the HTML 5 player on supported browsers. It's obviously a little early to say whether we'll run into any blocking issues, but I'll make sure to update this question either way. Thanks for the report! – Thomas Orozco Jul 14 '15 at 1:19
  • 2
    @ThomasOrozco: Cool, hopefully you'll have even better news coming our way soon of it being implemented and live. :) I don't think there should be too many issues here, if any. – Jeff Mercado Jul 14 '15 at 2:39
10

All Stack Exchange sites that have either YouTube or SoundCloud embedding enabled now use the respective IFRAME embeds. In light of recent flash-related happenings, we have also re-rendered all affected posts, which means that even old questions and answers that contain an embedded video will now use the HTML5 player.

Bye bye, Flash.

enter image description here

|
  • Yay! End of an era. :) – Robotnik Jul 15 '15 at 12:49
  • How long did it take, compared to the amount of time spent making the gif? :-P – fredley Jul 15 '15 at 13:27
  • @fredley The gif is just a screen recording from stackexchange.github.io/stackegg, that didn't take long :) – balpha Jul 15 '15 at 13:29
  • @balpha Ah, I completely missed StackEgg, so didn't recognize it! – fredley Jul 15 '15 at 13:30
  • Hey balpha, maybe I'm going crazy but it looks like it has reverted back to the old flash players. I was certain it was on the HTML5 player before. I only noticed now when I attempted to uninstall flash. Had to reinstall again. Did something change? Here's a screenshot in FF – Jeff Mercado Jul 19 '15 at 4:51
  • Hmm, actually it seems like it only happens on some questions? This one is the one shown in the screenshot that uses flash, and this. This one doesn't. – Jeff Mercado Jul 19 '15 at 5:00
  • @JeffMercado I'm not seeing flash in gaming.stackexchange.com/a/228022/334, but I do (well, did; I've fixed that one) in gaming.stackexchange.com/a/228517/334. Note that the ultimate decision whether to serve flash or the HTML5 player is in YouTube's hand, we just include the iframe. The one from your screenshot is broken because it was created via the API (using the iOS app), and I forgot to deploy the API with these changes. I'll fix that up, thanks. – balpha Jul 19 '15 at 13:01
  • I just realized my last comment made no sense, heh. But looks good to me. I think those are the only two variations of youtube urls. Thanks for getting that updated. – Jeff Mercado Jul 19 '15 at 16:56

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .