17

The Arqade review buttons color contrast is really bad. The white color on a very light grey background is really hard to read. On a technical level, it fails WCAG AA and AAA for both large and normal font sizes being a color contrast of 1.46:1 (it should be around 3:1). While reviewing a little while ago I had to adjust my screen to be able to double check which buttons were which.

Arqade review buttons

Can we please adjust the review buttons colors to fix this? I think there may have been recent changes to these buttons, as I don't remember having this issue with them before.

  • 1
    Not just the review, but also Submit buttons on posts (questions/answers and edits) as well – Robotnik Feb 25 '16 at 18:06
  • 1
    I have perfectly good vision and it is somewhat hard for me to read. I can only imagine how difficult it must be for anyone with any type of vision impairment to try and read them. – Dragonrage Feb 25 '16 at 18:55
  • 1
    Also, for normal text, the ratio should be 4.5:1, and for large text (14 pt. and bold or larger, or 18 pt or larger) it should be 3:1 for AA standards. For AAA standards it should be 7:1 and 4.5:1 respectively. – Dragonrage Feb 25 '16 at 19:06
  • 7
    I can't be the only one that was confused as to why all the options in the review queue were "greyed out". – MrLemon Feb 25 '16 at 21:34
  • 1
    @MrLemon No, that was what I thought at first as well. As though I wasn't able to actually review anything. – zero298 Feb 25 '16 at 21:35
4

Thanks for posting this. There was a problem with button styles not being applied fully to input button elements. This has been corrected.


UPDATE:

Sorry about that. I missed Arqade's base CSS file (for some reason), only updating the meta CSS file. This has been corrected and is building out on production now. Give it a few minutes. Sorry for the inconvenience.

  • 2
    Is it active now? I just flushed cache and checked and the buttons look to be the same. – zero298 Feb 27 '16 at 0:31
  • 1
    Still not fixed. – angussidney Feb 27 '16 at 2:29
  • 1
    Not fixed for me either. – GodEmperorDune Feb 27 '16 at 6:07
  • @zero298 See my amended message above. – Hynes Feb 27 '16 at 14:56
  • @Hynes looks good now! – GodEmperorDune Feb 27 '16 at 21:06

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .